Beskrivelse av hvordan en laster ned turmål fra turkonkurranseportalen telltur.no og sjekker inn via app.

Introduksjon

Premium abonnementet i Norgeskart friluftsliv lar deg koble opp mot www.telltur.no og laste ned mange spennende turmål. TellTur er friluftsrådenes elektroniske system for turregistering (postkassetrim). Konkurrer med deg selv eller med andre turgåere om å besøke flest turmål. Ved hjelp av Norgeskart friluftsliv kan du sjekke inn fra mobiltelefonen når du har ankommet turmålet eller senere når du er innenfor dekning igjen (innen 24 timer). Appen sjekker at du har vært innen 50 meter fra turmålet før den lar deg sjekke inn..

Ikke alle friluftsråd er med på TellTur. Før du kjøper et abonnement bør du derfor sjekke om TellTur har aktuelt innhold for deg. Dette gjør du på www.telltur.no.

Hvordan komme igang

Du registrere deg først som TellTur bruker ved å besøke nettstedet www.telltur.no. Deretter kjøper du et Premium abonnementet i Norgeskart friluftsliv ved å gå inn på TellTur i Norgeskart friluftsliv appen.

  1. Åpne venstre sidepanel og gå videre inn på TellTur.
  2. Klikk på Abonner knappen og bekreft kjøp.

eller

  1. Åpne venstre sidepanel og velg Flere funksjoner.
  2. Klikk på ABONNER NÅ og bekreft kjøp
  3. Åpne venstre sidepanel og gå videre inn på TellTur.

Du vil nå få opp muligheten for å logge inn mot TellTur med din registrerte TellTur-bruker som vist under.

Når du har logget inn, vil appen automatisk laste ned alle turmål ifra www.telltur.no. Turmålene er så tilgjengelig uavhengig av mobildekning. Når nedlastingen er ferdig vil du få opp en liste over alle turmålene som er lastet ned. Om du trykker på et turmål i listen, så får du opp en detaljert visning av turmålet.

Ved å trykke på … på det enkelte turmålet i lista, så får du opp en meny med følgende funksjoner:

  • Åpne detaljer – åpner opp detaljert visning av turmålet
  • Gå til – Tar deg til turmålet i kartet
  • Veibeskrivelse hit – viser en veibeskrivelse i kartet til turmål som er nær vei. I tillegg har en del turmål en anbefalt rute som vises når turmålet velges i kartet.
  • Naviger til – viser retning i luftlinje til turmålet vha grønn pil og linje.
  • Sjekk inn – lar brukeren sjekke inn turmålet (se detaljert info senere)

I detaljvisningen for turmålet får du opp informasjon om lengde på turen, antall høydemeter og poeng du får for å besøke turmålet. Noen turmål har også en startdato og sluttdato for når en kan sjekke inn ved turmålet.

Filtrere liste

Du kan åpne filterdialogen ved å klikke på på menylinjen i listevisningen. En kan filtrere på vanskelighetsgrad og på type turmål. Når du har satt ønskede filtrering så velger du Filtrer for å aktivere filterinnstillingene.

Filteret endrer både hva som er synlig i lista og i kartet.

Sorter liste

Du kan sortere listen ut ifra avstand til senter på kartet (trådkorset) eller avstand til GPS-posisjon ved å klikke på  på menylinjen.

Oppdatere listen med turmål

For å laste ned en oppdatert liste over tilgjengelige turmål, så velger du  på menylinjen. Appen vil da laste ned alle turmålene på nytt.

Familiemedlemmer

Du kan velge hvilke familiemedlemmer som skal sjekkes inn ved å klikke på  på menylinjen i listen over turmål. Du ser da en oversikt over alle familiemedlemmer og kan huke av de som skal sjekkes inn. Oversikten over familiemedlemmer kan også åpnes ifra innsjekkingsdialogen ved å velge «Endre» ved siden av opplistingen av familiemedlemmer.

Rute til turmålet i kartet

De turmålene hvor friluftsrådene har lagt inn en rute, vil få presentert denne i kartet når brukeren velger turmålet. Ruten vises inntil et annet turmål velges eller den slås av ifra menyen til turmålet ved å velge «Skjul rute». Appen laster ned ruten når turmålet velges og er derfor avhengig av internett første gang ruten skal vises. I ettertid vil den ligge lagret lokalt.

Registrere besøkte turmål

Norgeskart friluftsliv sjekker automatisk om brukeren er innenfor 50 meter fra et turmål. Dersom en bruker er innenfor 50 meter, så åpnes en innsjekkingsdialog som lar brukeren registrere at turmålet er besøkt.

Dersom listen over familiemedlemmer som skal registreres ikke stemmer, så kan en klikke på Endre. En får da opp en dialog hvor en kan huke av for ønskede familemedlemmer.

Når en er klar til å sjekke inn, trykker en på Sjekk inn knappen.

Dersom en ikke får sjekket inn pga manglende mobildekning, så kan en innen 24 timer sjekke inn på nytt vha menyvalget «Sjekk inn». Dette menyvalget finner du både i dialogen som dukker opp når du velger noe i kartet og i listen over turmål.