Kjente problemer

Dersom det oppstår «Ukjent feil» ved forhåndslasting av kart, så skyldes dette sannsynligvis for mange forespørsler over for kort tid mot Kartverkets servere. Vi vil utbedre dette i senere versjoner.

De som har problemer med å finne Norgeskart i Play-butikk må sjekke at innholdsfilteret ikke er satt til «Alle». En må minst ha «lav modenhet».

83 Kommentarer

 1. Avatar

  Hei, jeg prøver å importere nye ruter (gpx-fil) på https://norgeskart.avinet.no/, men de dukker ikke som nye ruter på mobilen.
  Under «Mine data» på nettsiden så legger jeg til en gpx-fil, men ruten legger seg ikke inn som nye Rute på «Mine data» på mobilen.

  Hva skal jeg gjøre?

  Svar
  • Avatar

   Hei

   «Mine data» I kartportalen er ikke det samme som «Mine data» i appen. Det er snakk om litt uheldig navning i to i utgangspunktet separate produkter.

   Det du må gjøre er å lese inn gpx fila i mobil-appen. Enten ved å velge at fila skal åpnes i «Norgeskart friluftsliv» eller ved å velge «Les fra fil» i Mine data i appen. Deretter kan du laste dem opp til kartportalen vha pil-opp-pil-ned menyen over kartet. Ikke helt ideelt, men per i dag er dette den eneste muligheten.

   Mvh
   Håvard

   Svar
 2. Avatar

  Nettopp restartet appen da jeg fikk problemer med den. (Ser nå at dere jobber med sporloggproblemet, så greit nok det.) Men nå er ALT av sporlogger forsvunnet! Alt av interessepunkter osv. Jeg har premium på både android og ipad, men det kommer likevel ikke opp enda jeg har logget meg inn. Jeg håper virkelig ikke at alle sporloggene er borte 😢

  Ellers superhfornøyd med denne appen som jeg har brukt i årevis.

  Svar
  • Avatar

   Hei. Sporloggfunksjonen er ventet tilbake i appen i morgen eller dagen etter. Har du avinstallert appen? Du må benytte funksjonen «Last opp til server» og «Last ned fra server» for at dine registrerte data skal ligge på streveren. Denne funksjonen finner du i pil-opp-pil-ned menyen over kartet. Alternativt så kan du skrive dine registreringer til fil fra Mine data listene og også lese disse inn igjen her. På lengre sikt vil nok appen automatisk laste opp til server (om brukere ønsker dette), men per i dag er det en manuell operasjon.

   Ta gjerne kontakt på e-post support@ture.no for hjelp.

   Mvh
   Håvard

   Svar
 3. Avatar

  Hei!
  Jeg har lastet ned appen i AppStore og får bekreftet kjøpet, men får opp «internal error» like etterpå og får dermed ikke gjennomført kjøpet.
  Noen tips til å få det til å fungere?

  Svar
  • Avatar

   28.05.2021: kan ikke velge opptak av spor. Hvorfor?

   Svar
   • Avatar

    Hei

    Som det ble informert om i det du trykte den grønne +-knappen eter siste oppdatering, så ble svorlogg funksjonen midlertidig fjernet pga problemer med Google og nye retningslinjer rundt håndtering av posisjon. For å få den raskest mulig godkjent igjen, så valgte jeg for sikkerhets skyld å fjerne sporloggfunkskjonen (Google fjernet appen noen dager fra Play Butikk).

    Appen er igjen godkjent og tilgjengelig. Sporloggfunksjonen vil bli lagt til igjen i uken som kommer. Må bare få lagt til mer utfyllende informasjon til brukeren om hvordan posisjonen benyttes først.

    Mvh
    Håvard

    Svar
 4. Avatar

  Eg har ein android telefon med både intern minne og ekstern lagring på SD kort. Eg har litt lite plass på internlageret på telefonen og skulle gjerne sett at appen hadde ei innstilling der eg kunne velja å leggja nedlasta kartblad på SD-kortet. Av plasshensyn så skulle eg også gjerne hatt ein «slett» knapp for «godtur» informasjonen etter at dei er lasta ned.

  Svar
  • Avatar

   Hei

   Vi noterer oss ønsket om en slettefunksjonalitet knyttet til GodTur. Vi har også på listen å se nærmere på lagring av kart på eksternt sd-kort. Men det er litt vanskelig å love noe mhp når det kommer. Det er mye annet på listen med høy prioritet for øyeblikket og de fleste brukene har nok i dag kun internt minne på telefonen. Men du er ikke den eneste som har etterspurt dette og jeg ser fordelen for de som har muligheten.

   Takk for innspill.

   Mvh
   Håvard

   Svar
 5. Avatar

  Jeg er storbruker av norgeskart.no, og er generelt veldig fornøyd. Det er derimot et gigantisk problem med appen når jeg har abonnement, og det er tiden det tar å laste ned et kartområde. Å laste ned noen kvadratkilometer tar timesvis/dagesvis, og mange ganger får jeg timeout meldinger og må starte på nytt. Forferdelig frustrerende.

  En sak jeg savner veldig er å muligheten for en retningpil som ligger konstant npr jeg dreier telefonen. Hadde det eksistert kunne man lett sett navn på topper i det fjerne. Nå blir det ganske omtrentlig siden det ikke finnes noen strek som går fra posisjon og i retningen telefonen holdes. Burde vært enkelt å legge til denne muligheten.

  Største problem er derimot den vanvittig trege nedlastingen av kart.

  Svar
  • Avatar

   Hei

   Vi har retningspil (blå pil ut fra egen posisjon) som viser retningen du peker telefonen, men ikke strek som vi har for gps-kurs. Så jeg mistenker litt at du bruker feil app. Vår app har endret navn til «Norgeskart friluftsliv» i 2018 som følger av at en utvikler snek til seg navnet Norgeskart på iOS før vi lanserte vår der i 2018. Litt frustrerende siden vi har hatt Norgeskart som navn på Android siden 2010. Men slik er livet.

   Når det gjelder treg nedlasting av kart, så er det dessverre en utfordring alle apper har som benytter Kartverket sine åpne tjenester. Så lenge kartfliser ligger klare på serveren til Kartverket (de bygger opp en lokal cache av ferdig genererte kartfliser), så går det raskt. Men om serveren må generere kartfliser fra det underliggende kartgrunnlaget, så går det tregt. Kartverket har også strupet de åpne tjenestene noe for å beskytte tjenestene som kommunale og statlige aktører benytter seg av. Kartverket sletter dessuten sin lokale cache i forbindelse med vedlikehold siste torsdag i måneden, noe som kan forsterke problemet en periode. I ferier kan serverne oppleve ekstra stor trafikk, noe som også medfører tregere nedlasting og mulighet for feil i nedlasting.

   Noen tips:
   – Appen lagrer fortløpende alle kartfliser den laster ned for senere offline bruk. Dvs ved vanlig panorering og zoom.
   – Du må ikke laste ned på nytt det som allerede er lastet ned. Dette får du spørsmål om i dialogen som kommer opp når du starter nedlasting.
   – Reduser antall nivåer du laster ned. Dette sparer deg både for tid og plass. Appen viser kart fra nivået over dersom du ikke har tilgjengelig kart på nivået du befinner deg. Men det blir fort litt grovkornet om den må flere nivåer opp.

   Vi prøver å forbedre håndteringen av kart og nedlasting. Men vi har dessverre ikke kontroll på det som skjer på tjenestesiden, så det er noe begrenset hva vi får gjort.

   Mvh
   Håvard

   Svar
 6. Avatar

  Filtrering.
  ————
  Har registrert Interessepunkter i ulike kategorier.
  I mobil versjonen – er det mulig å filtrere på kategorier.
  Finner ikke denne muligheten i WEB versjonen.
  Kategorier.
  ————–
  Er det mulig å definere egne Kategorier?

  Svar
  • Avatar

   Hei

   Beklager sent svar. Får ikke alltid beskjed om når det er kommet nye innlegg her.

   Web-versjonen er i dag basert på et eget produkt og ikke spesielt godt tilpasset appen. På sikt håper vi å få utviklet en ny portal som i større grad er tilpasset brukere av appen sitt behov.

   Du kan i dag filtrere bort hele temalag fra Temakartvelgeren som du finner i høyre kant. Men du kan dessverre ikke filtrere enkeltobjekter eller kategorier for interessepunkter i kartet per i dag. Du kan derimot filtrere på kategori i tabellene som du kan åpne fra Temakartvelgeren (bruk =+ for å åpne tabell for et tema). Men det gjenspeiles dessverre ikke i kartet.

   Det er planer om å støtte egne kategorier i appen. Men litt uvisst hvor raskt det kommer da det er mye som skal gjøres fremover.

   Mvh
   Håvard

   Svar
 7. Avatar

  Problem med at grønn knapp med pluss tegn blir borte.

  Bruker pad 10″ og når jeg ønsker å redigere punktene i en rute.

  Punktene blir markert. Jeg velger rediger i meny i den hvite boksen som kommer frem.

  Den grønne knappen med pluss tegn blir borte.

  Det kommer frem 3 nye knapper, rettetegn, lagre og rød knapp med x.

  Punktene er ikke mulig å redigere.

  Kjent problem?

  Fungerer perfelt på min mobil men hadde vært fint med større skjerm. Og vi har betalt abonnement.

  Fornøyd bruker gjennom flere år 👍

  Svar
  • Avatar

   Hei

   Beklager sent svar. Får ikke alltid beskjed om når det er kommet nye innlegg her.

   Jeg tror dette skyldes at du har redigert en sporlogg. Vi har fjernet muligheten for å legge til punkter på sporlogger siden dette ville ødelegge sporloggen pga tids- og høydeinformasjon knyttet til hvert punkt.

   Dersom du allikevel ønsker å redigere en sporlogg, så kan du først lagre den til fil fra Mine data listene og så lese den inn igjen som en rute fra listen over ruter. Men du mister da tidspunkter og høyder.

   Mvh
   Håvard

   Svar
 8. Avatar

  Hei

  Jeg har et pro-abonnement i Norgeskart friluftsliv og det fungerer veldig bra på telefonen (android). Jeg har eksportert alle sporloggene mine og får fram turene grafisk, men jeg får ikke opp turdataene (høydeprofil, lengde, etc.).
  Er det noen måte å rette på det slik at jeg kan følge opp turene fra PC?

  Svar
  • Avatar

   Hei. Visning av høydeprofil, lengde etc har vi bare visning av i appene og ikke på nettsiden vår per i dag. Så om du vil se denne type informasjon på pc, så må du nok finne en nettside som tar deg laste opp en gpx fil. Dersom du finner en slik nettside, så bør du også lagre til gpx fra Mine data listene i appen vår. Eksport fra nettsiden vår får ikke med all informasjon per i dag.

   Mvh
   Håvard

   Svar
 9. Avatar

  Jeg har hatt mye nytte av sporingen i forbindelse med eiendomsgrenser. Men plutselig ble eiendomsgrensene borte. Hvordan får jeg dem tilbake?

  Svar
  • Avatar

   Hei

   Kartverket fjernet eiendomsgrenser ifra bakgrunnskartene for et par år siden. Så du har sannsynligvis hatt en del kart lagret lokalt på telefonen. Du kan nå slå på et eget kartlagt som heter Eiendommer for å se eiendomsgrensene. Kartlag finner du i Kart og kartlag velgeren.

   Mvh
   Håvard

   Svar
 10. Avatar

  Takker for en flott app!,
  Men midt på skjermen får jeg stadig opp meldingen: ‘Valgt nivå er ikke tilgjengelig for Dybdekart’, Hvordan bli kvitt denne meldingen?
  Bruker Android.

  Svar
  • Avatar

   Hei

   Takk for det. Vi får se litt nærmere på denne meldingen til brukerene. Kan være den kommer litt ofte. Løsningen for deg nå er å gå inn på Kart & kartlag og slå av kartlagt Dybdekart. Meldingen kommer også kun når du er zoomet så langt ut at dybdekartet ikke har informasjon.

   Mvh
   Håvard

   Svar
 11. Avatar

  Roter kartbilde med kompass eller GPS-kurs.
  Dette fungerer ikke på min iphone 6S. Har pro-versjon.
  Hva er feil?

  Svar
  • Avatar

   Hei

   Du slår på disse funksjonene ved å klikke på lokasjon-knappene nede i høyre hjørne en ekstra gang etter først å ha fått egen posisjon i senter av skjermen. Men vær også obs på at funksjonene slås av igjen om du panorerer i kartet.

   Om ikke dette forklarer problemet, kan du ta kontakt på e-post norgeskart@avinet.no?

   Mvh
   Håvard

   Svar
 12. Avatar

  Hei, veldig bra app som jeg har brukt mye på tur i fjellet. Jeg hadde tidligere Android-telefoner, men har nå Apple. Etter at jeg byttet og lastet ned appen så er det slik at sporloggen kun viser den siste kilometeren. Hvordan kan jeg få sporloggen til å vise hele ruta fra start til slutt? Jeg hadde aldri dette problemet med Android.

  Svar
  • Avatar

   Hei

   Takk for det 🙂

   Kan du prøve den siste versjonen av appen og rapportere tilbake hvorvidt du fortsatt opplever problemer.

   Mvh
   Håvard

   Svar
 13. Avatar

  Hei! Takk for en super app som har vært veldig praktisk og god i bruk til alle mulige formål.

  Har akkurat byttet til iPhone ifb. med jobb, men appen klarer ikke å laste inn kartet.
  Portalen norgeskart.avinet.no klarer heller ikke å laste inn kart, med røde firkanter og «mangler bilde»-ikon.

  Er dette problemer kun idag, eller hva kan det være?

  Et siste spørsmål, har dere funksjonalitet for å Geo-tagge foto i kartet til egen bruk, eller planlegges dette?

  Mvh Svein Husjord

  Svar
  • Avatar

   Hei!

   Takk for skryt!

   Ja, Kartverket har etter oppgradering av sine servere i går kveld gjort sine karttjenester utilgjengelige. Vi er i kontakt med Kartverket og håper dette blir fikset snarest.

   Geo-tagging av foto er ikke planlagt enda, men vi tar det med oss. Takk for forslag!

   Mvh.
   Jørgen

   Svar
   • Avatar

    Hei

    Kan også nevne at om det er i jobbsammenheng du trenger geo-tagging av foto, så har vi en app som heter Feltregistrering hvor vi kan sette opp egne skjemaer for datainnsamling. Dette inkluderer muligheten for å ta bilder.

    Mvh
    Håvard

    Svar
 14. Avatar

  Hei
  Hva er forskjellen på Premium abonnement og PRO abbonement ?

  Svar
  • Avatar

   Hei

   Pro abonnementet er faset ut og skal kun være tilgjengelig for dem som har kjøpt det fra før (de skal ikke kunne kjøpe Premium inne i appen om de har et Pro abonnement). Premium og Pro gir deg det samme innholdet, Men Premium er priset noe høyere da appen har fått mer betalt innhold det siste året. Dersom du opplever at du kan kjøpe både Pro og Premium, vennligst ta kontakt på e-post norgeskart@avinet.no

   Svar
 15. Avatar

  Kjører sporlogg på Samsung telefon men flere ganger så kommer det bare opp et rett strek. Hva kan problemet være??

  Svar
 16. Avatar

  Hei, jeg vet at kartene blir lasta ned fra kartverket, men nedlastingshastigheta fra kartverket er for dårlig til å kunne brukes i praksis I fjor var hastigheta brukbar, rundt 1 MB/s, og da gikk det å la telefonen stå over natta, men i år er den kanskje nede i 10 kb/s. Dette gjelder når du laster ned på forhånd, noe som er nødvendig om du skal inn i et område uten internettdekning. I tillegg kan det virke som nedslastinga stopper opp om skjermsparer på android-telefonen slår seg på, noe som fører til at man må sitte og trykke og trykke i timesvis for å få litt kart.

  Er det ikke noe dere kan gjøre for å få dette i orden?

  Jeg har betalt for å få tilgang til å kunne laste ned kart på forhånd, men funksjonaliteten som appen tilbyr for å gjøre dette fungerer i praksis ikke.

  Svar
  • Avatar

   Hei

   I eldre versjoner av appen var det slik at skjermen måtte være på og dialogen for nedlasting måtte være fremme. Men dette er endret for noen måneder siden og appen kan nå laste ned i bakgrunnen uten at skjermen er på eller appen er fremme. Men vi har fått et par rapporter mhp at appen stopper nedlasting dersom det byttes mellom WiFi og mobilt nettverk. Dette er noe vi vil se nærmere på og utbedre.

   Det kan være at Android kan ta ned appen om strømsparingsmodus er på og den ikke er åpen. Men det at skjermspareren slår seg på skal ikke stoppe nedlastingen om du ikke har en gammel versjon. Sjekk om du har nyeste versjon ved å gå inn i Play Butikk. Ta gjerne kontakt på norgeskart@avinet.no for mer hjelp.

   Det er lite vi kan gjøre med tjenestene til Kartverket. De vil kunne variere en del i hastighet ut ifra om noen andre har lastet ned området du forsøker å laste ned eller ikke før deg. Om kartflisene ligger klare i cachen til Kartverket går det raskt, men om de må genereres så går det litt sakte. Belastningen på serverne deres er også noe som påvirker hastigheten.

   Det er mulig vi vil se på å sette opp egne kartservere i fremtiden, men dette kommer med en del kostnader.

   Svar
 17. Avatar

  Norgeskart vises ikke lenger på min win10 maskin (Microsoft Surface Pro). den har virket inntil ganske nylig (ca en ukes tid). Nå lastes alt raskt ned UNNTATT selve kartet. Det kommer ikke, selv etter meget lang venting. jeg har reinnstallert java, dersom appen bruker den, men det hjelper heller ikke.

  Svar
  • Avatar

   Hei. Våre «Norgeskart friluftsliv» apper er kun tilgjengelig på Android og iOS. Mulig du forveksler disse med den som nå heter kun Norgeskart. Dette er fra en annen utvikler som har sneket til seg navnet som opprinnelig var på vår Android app. Dersom du opplever problem med vår kart portal norgeskart.avinet.no så kan du ta kontakt via support@avinet.no

   Svar
 18. Avatar

  Hei!

  Jeg har et problem med Norgeskart Pro:

  Når jeg prøver å eksportere til server, får jeg feilmeldingen:
  ‘Export failed with code: perm_denied msg: Permission denied’.

  Har ikke sett denne feilen før?

  Svar
  • Avatar

   Hei

   Beklager sent svar (vi får ikke alltid beskjed om nye meldinger her). Vi skal undersøke nærmere hva dette kan være for noe.

   Jeg tror det vil løse seg om du prøver å logge ut og inn igjen i appen. Du logger ut ved å gå inn på Innstillinger (fra venstre sidepanel) – logg ut. Du får nok da en advarsel om at dine lokale data slettes, men dette gjelder kun våre feltbrukere.

   Om dette ikke løser problemet ditt, så ta gjerne kontakt via e-post norgeskart@avinet.no

   Mvh
   Håvard

   Svar
 19. Avatar

  Hei,
  Jeg er nybegynner og har brukt kartet på en skogstur. Appen lager en sort strek som viser der jeg går.
  Er det sporlogger? Den viser også hvor jeg kjører bil, og nå er det sorte linjer alle steder der jeg ferdes,
  uten at appen er startet. Hvordan fjerner jeg disse linjene? Finns det en oversikt som viser bruken av alle symbolene på skjermen? Jeg har appen på telefonen, men må likevel installere appen på nytt hver gang og
  trykke Åpne.

  Svar
  • Avatar

   Hei

   Dersom du har startet en sporlogg, så har du en rød knapp oppe til høyre i kartet som gir deg muligheten til å lagre/slette/pause denne. Dersom du har sorte linjer overalt, så tipper jeg at det er en sporlogg du ikke har avsluttet.

   Vi har per i dag ingen god bruksanvisning av alle funksjoner i appen da vi har været litt for opptatt. Men vi skal prøve å få det inn snart. Du finner noe beskrivelse på denne wiki-siden, men den er nok nå litt utdatert og dekker på langt nær alt.

   Vet ikke hva du mener med at du må installere appen hver gang. Har du appen på telefonen, så åpner du den bare i fra listen over apper (eventuelt hjem-skjermen om du har lagt den der). Skal du måtte installere den på nytt, så må du først ha avinstallert den.

   Ta gjerne kontakt på e-post for mer assistanse: norgeskart@avinet.no

   Svar
  • Avatar

   Hvorfor kan vi ikke laste ned kart etter den normale inndelingen?
   Ren gjettelek hva som blir nedlastet nå

   Svar
   • Avatar

    Hei. Forstår ikke helt hva du sikter til. Kan du ta kontakt på e-post norgeskart@avinet.no så kan vi få en bedre forståelse av hva du mener.

    Svar
 20. Avatar

  Hei

  Jeg har to problemer med Norgeskart Pro:

  Det ene er at jeg ikke blir kvitt lagrede kartlag (Naturvernområder). Jeg har trykket på slett lagrede kart under Naturvernområder, og jeg har logget meg ut for å slette lokale data. Ingen av disse to gjør at kartlaget Naturvernområder forsvinner fra kartvisningen!

  Det andre er at jeg ikke får lastet ned mine interessepunkter fra kartportalen. Jeg får opp en feilmelding når jeg prøver å laste ned shp, gpx og klm. Jeg klarer å laste ned xlxs filer. Feilmeldingen er lang, men jeg kan godt legge til den i en kommentar hvis behov. En av setningene som kommer opp er i alle fall dette: The specified module could not be found

  Svar
  • Avatar

   Hei

   Du slår av kartlag ved å enten trykke en gang til på kartlagt i kartlagsvelgeren eller ved å klikke på Ingen raden i toppen på lista. Om du ønsker å slette kartflisene som appen har lastet ned og lagret lokalt, så trykker du på Slett lagrede kart. Appen laster da ned nye kartfliser ved behov.

   Vi har veldig nylig fikset et problem med eksport som nok forklarer problemet ditt. Kan du prøve på nytt? Dersom du fortsatt opplever problemer, så kan du sende feilmeldingen til norgeskart@avinet.no

   Mvh
   Håvard

   Svar
 21. Avatar

  Hei!
  Lastet ned Norgeskart fra App Store, kjøpte pro-abonnement. Etter litt prøving (lagre .gpx fil på telefonen), slettet jeg Appen og lastet den inn på nytt. Når jeg prøver å logge meg på/laste opp/ned (på Appen), får jeg beskjed om at pro kreves og kan kjøpe den. Det går fint å logge seg inn på norgeskart.avinet.no.
  Mislyktes med å lagre/laste ned .gpx fila også. Har prøvd å lese veiledninger, men står «bom fast». Noen tips? Jeg har Iphone.

  Svar
  • Avatar

   Hei

   Vil komme en utbedring av dette i neste versjon. Men det du må gjøre nå er å gå inn på innstillinger i appen (venstre sidepanel) og velge «Gjenopprett kjøp». Skjønner det ikke er helt selvforklarende og det kommer en automatisk gjenoppretting av kjøp før høstferien (sammen med innhold fra GodTur og Ut.no!)

   Mvh
   Håvard

   Svar
   • Avatar

    Det funket, fikk logget meg inn igjen.

    Svar
 22. Avatar

  Telefonen min starter på nytt når jeg prøver å installere versjon 3.4.2. Dette både fra Google Play og direkte fra en nedlastet APK. Appen blir ikke installert/oppdatert. Bruker nå versjon 3.3.29 (nr. 69). Dette skjer både ved oppdatering og nyinstallasjon. Er dette noe dere kjenner til?

  Bruker vel og merke en noe kjip Xperia E5 med Android 6.0.

  Svar
  • Avatar

   Hei. Beklager litt sent svar.

   Vi har fått 2 rapporter fra brukere med Huawei 6.0 som opplever det samme. Så det er et problem som kun berører eldre enheter med Android 6.0. Men ser også at det er mange med Android 6.0 som får installert/oppdatert den, så det er i tillegg kun et fåtall enheter med Android 6 som er berørt.

   Vi kjenner dessverre ikke årsaken til dette og har følgelig ingen løsning. Men du kan kanskje prøve å se om det går an å oppgradere Play butikk appen til en nyere versjon.

   Mvh
   Håvard

   Svar
 23. Avatar

  Endelig har den kommet på Apple også. Er i testfasen på appen nå og første problemet jeg kommer over er at jeg må logge inn på nytt hver gang jeg åpner appen.

  Svar
 24. Avatar

  Hei! Har en eldre tlf med norgeskart appen, med utallige lagrede turer og interessepunkt. Har nå fått ny tlf og logger meg på, men finnes ingen data/spor. Har betalingsversionen men ikke pro.

  Svar
  • Avatar

   Usikker på hva du mener at du har betaversjon men ikke pro.

   Dersom du har et pro-abonnement, så kan du gjøre følgende:
   1. Logg inn i appen fra venstre sidepanel
   2. Benytte pil-opp-pil-pil-ned menyen for å laste opp fra gammel telefon og ned til ny telefon

   Dersom du ikke har et pro-abonnement:
   1. Gå til Mine data fra venstre sidepanel.
   2. Gammel telefon: Velg lagre til fil fra de ulike listene med data. Ruter/sporlogger tror jeg må lagres individuelt.
   3. Ny telefon: Fra de samme listene så kan dataene importeres.

   Mvh
   Håvard

   Svar
 25. Avatar

  Hei, nyttig app og god app som jeg har brukt i flere år nå. Klarer å laste inn gpx-spor fra en garmin-enhet, men denne synes ikke i min oversikt over sporlogger. Skal det være sånn, eller er det mulig å få den inn?

  Veldig greit å kunne tracke med klokke, men liker samtidig å ha oversikten over turer i norgeskart.

  Svar
 26. Avatar

  Flott kartløsning for en billig penge. Men nedlasting går sent hos meg. Selv på en rask internettlinje. Ca 1 MB pr minutt. Er det vanlig? Har proabb.

  Svar
  • Avatar

   Hei

   Hastigheten til karttjenestene til Kartverket kan være litt variable. Hastigheten varierer ut ifra trafikk på deres tjenester og hvorvidt kartflisene som appen etterspør allerede ligger klare på serverne eller må genereres. Er dessverre lite appen eller du som bruker kan gjøre i forhold til dette.

   Mvh
   Håvard

   Svar
 27. Avatar

  Hei.
  .KML fil for dynamiske punkter (telespor) virker ikke i portal, bare i app. Jeg får lagt til fil, men punktene blir ikke synlig uansett hva jeg gjør i portalen (sporlogger, interessepunkter og ruter er synlige).

  Jeg vil samtidig skryte av en suveren app!

  Fint om portalen kan få flere redigeringsmuligheter og funksjoner, slik som appen! Det viktigste for meg er at man kan redigere sporlogger og annet, og skru av synlighet for brukerdata etter behov.

  Som landbruksavløser bruker jeg appen nesten daglig i «utedelen» av året. Fint om portalen blir så bra at man kan bruke den som planleggingsverktøy på en PC i stedet for å sitte (fast i Android, som da gjerne er) på en liten telefon-skjerm. For eksempel: Når man planlegger en trassé for et gjerde eller en vei. Først kan man sitte flere i lag å planlegge dette på en stor høyoppløst skjerm og tegne opp ei rute med eventuelle alternativ. Så kan man gå den opp trasséene og legge til brukerdata og alternative ruter under veis med appen. Så, når man kommer tilbake, kan man evt. revidere trasséen, finpusse og lagre. Da har man bedre mulighet til å ta vare på detaljerte data til neste år rett i kartutsnittene om så. Håper det er noe som jobbes med.

  Mvh
  Andreas Jeg bruker OS: win10-64bit Nettleser: Chrome

  Svar
  • Avatar

   Hei

   De dynamiske punktene er kun noe som vises i app og ikke noe vi synkroniserer med våre servere. Og dette er nok ikke noe vi vil endre på. Det er kun ment som en enkel funksjon for brukere til å se innhold i eksterne xml filer som oppdateres jevnlig. Og da er det ikke noe poeng å skulle laste dette opp for lagring på våre servere i tillegg.

   Takk for skryt 🙂

   Du har redigeringsmuligheter i portalen allerede i dag. Men det er ikke helt intuitivt per i dag da vi midlertidig har måtte slå av klikk i kart når en ikke har oppe tabellene. Du må gjøre som følger:
   1. Åpne opp tabellen ifra TEMAKART knappen – Mine data =+ – Ruter =+
   2. Velge ruta du skal redigere (enten i tabell eller i kart)
   3. Klikk på redigeringssymbolet på linja i tabellen
   4. Dra i de gule sirklene som nå er synlig i kartet for den aktuelle linja.

   For å slette et punkt må en føre musa over et gult punkt og så trykke d på tastaturet.

   Vil ellers tipse deg om vår løsning for feltarbeid http://www.feltregistrering.no (Norgeskart er primært en publikumsløsning, ikke bedriftsløsning)

   Ta gjerne kontakt om du ønsker å høre om mulighetene som ligger i denne løsningen (norgeskart@avinet.no).

   Mvh
   Håvard

   Svar
    • Avatar

     Beklager sent svar. Jeg vil tro at det har vært snakk om midlertidig nedetid på serveren vår. Har du forsøkt igjen senere?

     Mvh
     Håvard

     Svar
 28. Avatar

  Hei! Jeg får feilmelding på tilleggene pro og dynamiske punkter: midlertidig feil. En serverfeil opostod. Kjøpet ble fullført og blir verifisert senere….
  Er det noe jeg kan gjøre?

  Svar
  • Avatar

   Hei

   Beklager sent svar (dels pga ferie). Kan du ta kontakt med oss per e-post norgeskart@avinet.no dersom du fortsatt har dette problemet?

   Mvh
   Håvard

   Svar
 29. Avatar

  Hei. Huawei p9 lite har problemer med GPS, flyttet på seg fra Randøy til Sandnes i Rogaland fylke. Noe som kan utbedres?

  Svar
  • Avatar

   Hei

   Er nok lite vi kan gjøre med GPS-problemer på en enhet. Men jeg ville prøvd å restarte telefonen og også sjekket om den er like feil i andre apper.
   Ta gjerne kontakt via norgeskart@avinet.no om andre apper viser posisjon korrekt (noe som ville forundre meg noe).

   Mvh
   Håvard

   Svar
 30. Avatar

  Hei
  Jeg prøver å laste opp til server, men får beskjed om » Export failed with no exception». Hva er galt?

  Svar
 31. Avatar

  Hvilken versjon av Android er den eldste som Norgeskart virker på?

  Svar
  • Avatar

   Norgeskart finnes i 2 versjoner. Den som holdes vedlike støtter Android 4.0 og nyere. Dem gamle appen er fortsatt tilgjengelig for Android 2.3 – Android 3

   Mvh
   Håvard

   Svar
 32. Avatar

  I flere tilfeller har sporloggen lagt inn en ekstra sløyfe som vi ikke har gått. For eksempel da jeg var på Toåsen (Nesodden) skal jeg plutselig ha gått en ekstra sløyfe, og hatt en gj.sn hastighet på 147 km i timen i den 2-3 km ekstra sløyfen. På dagens tur over Høyåsen (Vestby) viser sporloggen en ekstra sløyfe på anslagsvis 3km underveis, og med gj.sn fart på ca 75 km i timen
  På slutten av turen ser sporloggen ok igjen
  Hva kan årsaken være til at sporloggen legger til ekstra sløyfer som ikke er gått?

  Svar
  • Avatar

   Hei

   Årsaken er nok at GPS’en på telefonen har vært litt ute å kjøre en liten perioder. En kan da oppleve slike sprang. Vi har lagt inn krav til at punkter som skal tas med må ha en høyde og en viss nøyaktighet, samt en viss glatting av sporet for å unngå noe støy. Men mulig vi også bør prøve å legge inn deteksjon av uventede sprang i distanse og hastighet. Vi har det litt travelt nå, men skal prøve å få gjort noen ytterligere utbedringer i løpet av sommeren.

   Regner med at det kun er noen få punkter som utgjør sløyfen det er snakk om. Men send oss gjerne et eksempel på fil eksportert fra appen (lagre til fil finner du i menyen for sporloggen i lista over sporlogger).

   Mvh
   Håvard

   Svar
 33. Avatar

  Jeg får ikke betalt for pro. Får beskjed om at nye kortet er ugyldig. Kredittkortet har gått ut på dato og skal legge til nytt debetkort.

  Svar
 34. Avatar

  Har windows 10 telefon lumia 640, det var veldig begrenset funksjonalitet virker det som. Gps`en fungerer ikke, lagre kart er det ingen funksjon for. Ja egentlig bare mulighet til å zoome inn og ut på kartet. Er det vestelig forskjell på android og windowstelefon for denne appen?

  Svar
  • Avatar

   Hei

   Norgeskart appen vår finnes kun for Android. Dersom du har en app for windows med samme navn, så er den ikke vår og kan sannsynligvis ikke sammenlignes.

   Mvh
   Håvard

   Svar
 35. Avatar

  Ustabil eksport til .gpx, noen filer går på app men ikke fra nettside. Får feilmelding i Basecamp.

  Svar
  • Avatar

   Hei

   Vi har en feil på eksport fra nettsiden som vil bli fikset denne uken.

   Mvh
   Håvard

   Svar
 36. Avatar

  Ingen tegnforklaring vises

  Svar
  • Avatar

   Vi viser kun tegnforklaring for de karttjenestene som leverer en tegnforklaring. Tjenesten til Kartverket som leverer bakgrunnskartene har ingen tegnforklaring. Det samme gjelder snødybde-kartlagene, men her vil vi legge inn en om ikke så lenge.

   Mvh
   Håvard

   Svar
 37. Avatar

  får ikke logget inn på proabonnement på telefonen. er fra før logget inn på nettbrett

  Svar
  • Avatar

   Hei

   Du har sannsynligvis flere Google kontoer på nettbrettet, dette kan skape problemer. En av dine Google kontoer ansees som den primære og er den som appen relateres til. For å koble appen mot den kontoen som du har kjøpt abonnement på, så må du:

   1. Uninstall the app on the phone
   2. Go to the Play Store app on your phone and select the account you want to use.
   3. Sign in to the Google Play website ( https://play.google.com/ ) from a computer with the same correct account.
   4. Install the app through the Play website by clicking on ‘Install’ button and choosing desirable device from the list.
   5. Wait a minute for silent install of the app on your device.
   6. Make the in-app purchase (men dette har du allerede gjort, du vil bare se at abonnementet allerede er kjøpt).

   Mvh
   Håvard

   Svar
 38. Avatar

  Etter å ha oppdatert huawei mate 7 til android 6 sluttet norgeskart app å mota gps data. GPS ellers fungerer med google maps på tlf. Gps status app også viser gode mottaksforhold.
  Kjenner dere til gps problemer med Android 6?

  Svar
  • Avatar

   Hei.

   Når vi googler litt på nett, så ser vi det er veldig mange som klager over GPS problemer etter å ha oppdatert til 6.0. Spesielt når appene benytter Google Play Services for å hente posisjoner (slik Norgeskart ser satt opp med som default). Du kan lese litt om det her: https://code.google.com/p/android/issues/detail?id=190376

   Foreslår at du fra venstre sidepanel går inn på Innstillinger – «GPS og lokasjon» og huker vekk bruk av Google Play services. Vi benytter da GPS’en direkte, noe som kan hjelpe.

   Endomondo har også en liste over ting en kan prøve ut dersom en har GSP problemer som kan være relevant for Norgeskart også:
   https://support.endomondo.com/hc/en-us/articles/220426948-How-to-solve-common-GPS-issues-on-Android

   Du kan også prøve å restarte telefonen for å se om det kan hjelpe.

   Mvh
   Håvard

   Svar
 39. Avatar

  Hei!
  Har hatt 2 tilfeller nå i påska 2016 hvor Norgeskart rusler å går i bakgrunnen med sporlogg. Jeg tar bilder og video i mellomtiden, og allt virker normalt. Opptaksikonet pulserer rødt. Men så når jeg åpner igjen er opptaksikonet borte… har da mistet loggingen av ruten. Samme har skjedd tidligere.

  Svar
  • Avatar

   Hei. Vi legger inn en sak på dette og vil undersøke det nærmere. Norgeskart har i dag en svakhet i at sporloggene som tas opp kun lagres i minnet inntil de avsluttes (hvorpå de lagres i databasen). Dette medfører at en kan miste sporloggen om appen krasjer. Dette har vi lenge ønsket å gjøre noe med.

   Det som sannsynligvis skjer i ditt tilfellet er at operativsystemet ønsker å frigi ressurser og dermed avslutter Norgeskart som kjører i bakgrunnen. Dette vil da føre til tap av sporlogg på lik linje med en krasj. Vi må derfor se på om det også er noe vi må gjøre annerledes for å hindre at appen tas ned av operativsystemet.

   Mvh
   Håvard

   Svar
 40. Avatar

  Hei, norgeskart appen på Android. Nyeste versjon.

  Jeg får feilmelding på en av sporloggene jeg forsøker å laste opp til deres server. Det medfører også at jeg ikke får lastet de som er vellykket ned igjen

  Svar

Legg til kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *