Teknisk informasjon

Standard funksjonalitet:

 • Detaljerte kartdata fra Kartverket; Topografisk, Topografisk og gråskala.
 • Topografisk kart, sjøkart, dybdedata +++
 • Forhåndslagring av kart for bruk i områder uten dekning.
 • Opptak av GPS-spor.
 • Kjørerutefunksjon.
 • Import/eksport av GPX og KML.
 • Detaljert info og grafer om sporlogger.
 • Høyder hentes for interessepunkter.

Annen funksjonalitet:

 • Kompass og GPS-status.
 • Roter kartbilde med kompass eller GPS-kurs.
 • Slave senter av kart til GPS-posisjon.
 • Skaler kartbildet (1x, 2x, 4x).

61 Kommentarer

 1. Avatar

  Sporloggen. Hvor ble det av den. Plutselig ble den fjernet fra appen når jeg skulle prøve i dag. Hva er årsak til dette problemet? GDPR, svakheter med sikkerhet på datalagring eller andre rettighetsproblemer. Jeg regner jo med at disse loggene blir forsvarlig tatt vare på uansett (og ikke er det så veldig farlig heller for meg om noe skulle skje).

  For meg er egentlig dette fordelen med Norgeskart framover andre tilsvarende apper som bruker det samme kartgrunnlaget, det å kunne se hvor du har gått/syklet/løpt og ta vare på det en stund i hvertfall. Jeg vet ikke hvorfor jeg betaler den lille årlige summen hvis dette blir fjernet permanent. Jeg har brukt den: På beina, på ski og på sykkel. Det hadde jo vært fint f.eks. med en tettere integrasjon med Skisporet som gir helt online status på skiløyper, men det er vel vanskelig å få til.

  Ellers har Norgeskart friluftsliv vært helt suverent å bruke i mange år. Jeg er egentlig ikke ute etter å dele treningsdata som f.eks. Strava eller bare bruke den som et ren kartløsning (som det som nå heter «Norgeskart» ser ut til å være).

  En annen ting, enkelte ganger har Norgeskart fungert dårlig når jeg skrur av GPS (vet ikke om det gjelder fortsatt). Jeg bør kunne se på gamle logger og kart uten av GPS er på, selv om posisjon selvsagt er umulig å logge uten dette.

  Svar
  • Avatar

   Hei

   Google oppdaterte retningslinjene sine for bruk av posisjon. Dette medførte at appen var fjernet fra Play Butikk noen dager. For sikre at den ble godkjent raskest mulig, så fjernet jeg også midlertidig sporloggfunksjonen. Men årsaken til at den ble fjernet var nok at appen spurte etter tilgang på posisjon ved oppstart uten å gi brukeren en forklaring. Sporlogg kommer tilbake en av de nærmeste dagene.

   Sporlogene dine ligger på serveren om du har brukt «Last opp til server» funksjonen som ligger på pil-opp-pil-ned menyen. Alternativt kan du lagre de lokalt ved å benytte «Lagre til fil» som du finner i Mine data listene. Om du ikke gjør dette, så vil sporloggene forsvinne dersom du avinstallere appen.

   Appen Norgeskart er laget av en utvikler som lurte til seg navnet ved å være først ute på IOS selv om jeg allerede hadde min på Play Butikk. Jeg endret navn på min app til «Norgeskart friluftsliv» i 2018 da en også ble lansert på IOS for å unngå mer forvirring enn nødvendig.

   Appen trenger GPS-posisjon for å vite hvor du er i kartet. Men utover det så er det fullt mulig å bruke den også uten GPS påslått. Men det er ingen grunn til ikke å ha på GPS’en annet enn at du kanskje sparer litt strøm. Din posisjon brukes kon lokalt og deles ikke med noen.

   Mvh
   Håvard

   Svar
 2. Avatar

  Hei. Jeg har et premium abbonnement og lurer på om det er mulig å få temalagsvelgeren til å huske innstillingene for hvilke lag som er aktivert?
  Sliter med at alle lagene er default aktivert hver gang jeg logger meg inn på web kartet. Eiendoms grenser m.m lager mye «støy» sånn at man ikke kan se ruter og GPX spor og må manuelt slå av disse hver gang man åpner kartet.
  I tillegg så ligger eiendommer både under «kartlag» og «mine data» så man må slå av på 2 plasser…

  Svar
  • Avatar

   Hei

   Det er dessverre ikke mulig akkurat nå. Men jeg vil etterhvert få en ny versjon av kartportalen og da blir det en del forbedringer på den.Vet ikke helt når, men tror det kommer før sommerferien.

   Mvh
   Håvard

   Svar
 3. Avatar

  Spor som man går og som lagres som gpx-fil i appen blir delt opp i segment når man åpner det i andre løsninger/program ( f eks friluftsforvaltning for administrere tellturer). Må det være sånn? Kan man ikke få lagret et helt spor av en tur, uten disse segment. Nå må vi spare om filen i annet program før vi laster den opp til telltur.

  Svar
  • Avatar

   Hei

   Sporloggene er splittet opp i segmenter for å mer effektivt kunne tegne dem ut. Men de kunne vært slått sammen ved skriving til gpx-fil. Mulig det skulle vært et valg brukeren kunne gjøre i det han legger inn filnavnet.

   Usikker på når jeg kan få inn denne endringen. Men skal legge det til i listen over ønsker/endringer.

   Mvh
   Håvard

   Svar
   • Avatar

    OK! Tusen takk for svar!

    Svar
 4. Avatar

  Kommentarer og spørsmål hentet fra tvilling-nettsted norgeskart.wiki (avviklet 2021):

  SP: — Har en nettbrett med Windows 10 1909. Norgeskartet viser ikke nøyaktig posisjon når jeg trykker på posisjonsknappen. Appen finner frem til område jeg befinner meg i, men viser ikke min nøyaktige posisjon. Jeg har aktivert «Gi apper tilgang til posisjonen min» og gitt appen Norgeskart tilgang til å vise nøyaktig posisjon.

  SV: — «Norgeskart friluftsliv» appen vår kjører i utgangspunktet kun på Android og iOS. Hvordan er det du kjører appen på windows nettbrettet ditt? Dersom du er inne på norgeskart.no i en nettleser eller benytter en app som kun heter Norgeskart, så er ikke det våre løsninger.

  SP: — Bruker POI en del, men til helt andre ting enn det kategoriene heter nå, så savner muligheten til å velge navn på kategori selv. Og hvilke bokstav/bokstaver som står på ikonet. Overvåker flere punkter igjennom året, så om jeg kunne angitt status ved sist besøk med farge og hadde det vært helt fantastisk!

  SV: — Egendefinerte kategorier står høyt på listen over funksjonalitet som skal inn. Så det kommer (er flere som har etterspurt det). Men kan ikke love no mhp når. November ser ut til å bli travel og det også er en del andre punkter på lista. Men målet er å få det på plass innen året er omme/tidlig neste år.

  SP: — Nedlasting av kart på Iphone/IOS:
  * I hovedbilde trykk Kart og kartlag
  * Trykk Last område (pil nede til venstre)
  * Ser nå at det dukker opp piler på alle bakgrunnskart. Trykk på pil for ønsket bakgrunnskart type (ikke prikker her).
  * Du kommer nå ut i hovedbilde med område for nedlast avmerket. Gjør nødvendige justeringer og valg, og last ned.
  Håper at dette er til hjelp for andre.
  PS Savner mulighet til å laste opp bilder som eksempel i kommentarene.

  SV: — Du kan også laste ned et kartområde for aktivt kart ved å trykke på pil-opp-pil-ned menyen over kartet.
  Ellers kan jeg nevne at appen også lagrer fortløpende alle kartfliser som den laster ned under normal bruk (panorering og zoom) for senere offline bruk når du har abonnement.

  SP: — Er det mulig å legge inn egendefinerte type Interessepunkter, f.eks. «Poster» «Hytter» ol. ?
  Er det mulig å opprette egendefinerte punkter (symboler på kartet), gjerne ulike symboler/ ikoner, men i allefall egne fargevalg?
  Er det mulig å velge type linjer i sporlogger/ ruter -egenvalgte farger og linje redde? Parametre som styrer dette (app Topo Gps er god på dette).
  Jeg har Premium på Android 10.

  SV: — Dette er ikke mulig per i dag. Men det ligger høyt på lista over nye funksjoner som skal inn. Litt usikker på når det blir tid pga andre oppgaver. Sannsynligvis blir det ikke før til våren.

  SP: — Om man betaler for offline- versjonen, vil man kunne se egen posisjon selv uten dekning da? Altså via gps på iPhonen.. Eller blir det bare som et vanlig papirkart?

  SV: — Offline tilgang på egen posisjon har en uavhengig av abonnement. GPS’en er uansett tilgjengelig.

  SP: — Takk for en flott kartapp! Den er stadig i bruk. Jeg savner imidlertid tilgang til ortofoto / flyfoto! Det kan jeg selvsagt få opp på norgeskart, 1881, eller google maps i en nettleser, men det hadde vært flott å ha slik tilgang direkte i appen.
  Er dette noe vi kan vente oss i fremtiden?

  SV: — Takk for det 🙂
  Jeg vil se på muligheten for å legge til Google sitt satellitkart innen sommerferien. Dette er ikke like bra som flyfoto fra Geonorge og det vil kun være tilgjengelig mens en er online. Men det er bedre enn ingenting. På lengre sikt kan det være aktuelt å kjøpe tilgang til flyfoto. Men pga prismodell og kostnadsnivå, så er det ikke mulig å tilby en offline nedlastingsfunksjon knyttet til flyfoto.
  Flyfoto er gratis for offentlige aktører og deres løsninger, men ikke for private.

  SP: — Er det mulig å opprette egne ruter i pro-utgaven?
  Er det mulig å importere .gpx-filer?
  Kan man opprette egne interessepunkt?

  SV: — Du kan digitalisere egne ruter både med og uten abonnement i Norgeskart friluftsliv appen. Trykk på den grønne +-knappen nede i høyre hjørne på kartet.
  Gpx-filer importeres ved å trykke på dem i et vedlegg, filutforsker eller ligende og så velge å åpne dem i Norgeskart friluftsliv appen. Du kan også få inn i Mine data listene i appen og velge å lese inn filer derfra (… menyen over listene).
  Ja, du kan opprette egne interessepunkter fra +-knappen i kartet.
  Dersom du ikke finner disse funksjonene, så er du inne i feil app. En annen utvikler har dessverre lurt til seg det opprinnelige «Norgeskart»-navnet selv om vi var først ute med det som navn på vår app.

  Svar
  • Avatar

   Er det mulig å se hvor du har gått på kartet samtidig som du ser hvor du er?

   Svar
   • Avatar

    Hei

    Ja, Norgeskart friluftsliv har en svorlogg funksjon som du finner ved å trykke på den grønne +-knappen nede i høyre hjørne.

    Dersom du ikke finner en slik funksjon, så har du feil app.

    Mvh
    Håvard

    Svar
 5. Avatar

  Prøver å legge inn koordinater i søkefeltet for å se hvor det er i kartet.
  Får da opp en remse under søkefeltet med forslag på steder langt unna og ikke hvor i kartet.
  Hva gjør jeg feil. Dette er eks på hva jeg legger inn (59.9079 N, 10.4233 E)

  Svar
  • Avatar

   Hei

   Du kan se lovlige koordinatformater om du trykker på info knappen oppe til høyre på menylinjen.

   I ditt tilfelle skal du skrive 59.9079 10.4233 i søkefeltet.

   Vi skal etterhvert se om vi kan forbedre beskrivelsen og kanskje støtte litt flere varianter.

   Mvh
   Håvard

   Svar
 6. Avatar

  Heisann,
  Har akkurat betalt for proversjonen. Under et lite utsnitt av bruker manual for nedlasting av kart.
  1. Når jeg går til kart og kartlag
  2. velger topografisk som bakgrunnskart
  3 Finner ikke lagre omraåde / disse 3 vertikale prikkenene
  4 finner kun «i» på høyre side av topografisk, trykker jeg på den får jeg en liten txt boks opp som sier nedlastet (mbytes)
  5 tror jeg er litt «stuck»og trenger litt hjelp for å komme igang

  For å sette i gang nedlasting av kart for et større område og for flere nivåer, så kan du gå til listen over kart. Denne finner du ved å åpne venstre sidepanel i appen og velge Kart og kartlag. For det valgte bakgrunnskartet har du tilgjengelig et valg som heter Lagre område. I tillegg så finner du også denne funksjonen i detaljvisningen for kartene. Detaljvisningen åpnes ved å trykke på de tre vertikale prikkene ⋮

  Svar
  • Avatar

   Hei

   Det er nok mer snakk om at det er noen mindre forskjeller mellom iOS utgaven og Android utgaven når det gjelder kart og kartlagsvelgeren. Vi henger et stykke etter når det gjelder bruksanvisninger. Og de som er på wiki sida vår stammer fra Android appen.

   For å laste ned kart for et område på iOS, så må du trykke på «Last område» i bunn av lista og så trykke på nedlastingsikonet som dukker opp på høyre side for hvert kart. Vi bør ihvertfall legge til «Last område» knapp inne på detalj-siden til kartene også. Så blir det liitt mer likere Android-utgaven.

   Du kan også laste ned kart for gjeldende kart ved å trykke på pil-opp-pil-ned oppe til høyre for kartet og så velge «Last ned kart for område» der.

   Svar
 7. Avatar

  Hei, hva slags UTM blir brukt i appen på mobil?

  Hilsen
  Mona

  Svar
  • Avatar

   Hei

   Om du går inn på innstillinger fra venstre sidepanel så kan du velge å låse UTM til 33 eller at det vises UTM ut fra hvilken sone du er i. Når det gjelder UTM bakgrunnskartet, så er det UTM 33.

   Mvh
   Håvard

   Svar
 8. Avatar

  Hei. Testet ut sporlogg i forbindelse med stolpejakten, supert, men jeg glemte å slå av opptak da jeg kom tilbake til utgangspunktet. Hvordan kan jeg slette sporloggen fra utgangspunktet for stolpejakten og hjem?

  Svar
  • Avatar

   Hei

   Om du velger sporloggen og så Editer fra … menyen i dialogboksen som kommer opp. Så kan du slette punkter bakfra ved å benytte den ene sletteknappen som dukker opp i høyre kant av skjermen. Men du må slette punkt for punkt (du slipper å velge punktet, bare klikk mange ganger på knappen).

   Mvh
   Håvard

   Svar
 9. Avatar

  Det står at deling med andre brukere og grupper av sporlogg og andre registreringer skal komme til høsten og nå vil jeg si det er høsten… Har dere noe nærmere definisjon av det begrepet?

  Svar
  • Avatar

   Hei. Planer har det dessverre med å endres pga prosjekter med høyere prioritet. Men vi er i ferd med å ansette noen flere utviklere, så nå skal det bli litt mer fortgang fremover. Vi håper å få ut deling av egen posisjon i oktober, mens deling av sporlogg og andre registreringer nok blir mot slutten av året er jeg redd. Men det kommer.

   Mvh
   Håvard

   Svar
   • Avatar

    Noe nytt om denne funksjonaliteten ?

    Svar
    • Avatar

     Hei

     Det ble dessverre stopp i utviklingen igjen pga en travel vår. Vi håper å få den klar høsten 2020. Lite trolig at den kommer før sommerferien.

     Det er bare å beklage.

     Mvh
     Håvard

     Svar
 10. Avatar

  Hei. Jeg måtte bytte fra Android til iPhone pga. jobben. Hvordan kan jeg flytte over interessepunkter, osv.? Tidligere kunne jeg fint se mine data både på Androiden og web, og jeg kan fortsatt se det der. Har abonnement for Android. Nå har jeg kjøpt appen for iPhone i tillegg og logget inn med samme konto, men jeg se ikke dataene mine. Takknemlig for hjelp.

  Mvh. Amund

  Svar
  • Avatar

   Hei. Dersom du har logget inn med den samme e-posten som du bruker på web og din Google konto på Android, så skal det bare være å benytte pil-opp-pil-ned menyen for å laste ned alle dine registreringer. Dette er tilsvarende meny som du benyttet på Android for å synkronisere dine data opp til server.

   Om du fortsatt opplever problemer så kan du kontakte oss på norgeskart@avinet.no

   Mvh
   Håvard

   Svar
   • Avatar

    Du verden, det fungerte! Takk!

    Svar
 11. Avatar

  Hei:) Hvordan kan jeg dele en sporlogg med noen?.(slik at de kan laste den inn i sin app og følge sporloggen som en gpx fil)

  mvh Steinar

  Svar
  • Avatar

   Hei

   Per i dag så må du gå inn i Mine data listene og lagre sporloggen din til fil for deretter å sende denne på e-post til den du vil dele den med. Deretter så må den som mottar e-posten lagre filen lokalt og så lese den inn fra Mine data listene.

   På iOS så har vi nylig også lagt inn en standard delingsfunksjon som lar deg dele sporloggen via e-post etc uten å først lagre den til fil. Om den som mottar den (på iOS) klikker på vedlegget så skal også appen åpnes opp med en dialog som lar brukeren legge innholdet inn i Mine data. Dette vil komme på Android også etterhvert.

   Til høsten er planen også at en skal kunne dele alle sine ulike registreringer med andre grupper av brukere eller enkeltpersoner. Dette vil bli en del av et noe dyrere abonnement og egner seg godt for jaktlag, søk og redning m.m.

   Mvh
   Håvard

   Svar
 12. Avatar

  Hei !
  Kjøpte pro versjon til ios i håp om å kunne legg inn gpx spor i fra pulsklokke, men finner ingen løsning for dette i app eller webportal ?

  Mvh
  Henrik

  Svar
  • Avatar

   Hei

   Mulighet for å legge inn gpx spor vil komme inn i iOS appen på nyåret. Vi har ikke fått over alt av funksjonalitet fra Android appen enda.

   Mvh
   Håvard

   Svar
   • Avatar

    hvordan legger jeg inn gps spor/gpx fil på webportalen ?
    Prøvde funksjonen lag høydeprofil da kom ruten opp men fikk ikke brukt den videre til deling osv.

    Svar
    • Avatar

     Hei

     For å lese inn en gpx fil direkte i kartportalen, så kan du i dag kun benytte Mine data modulen som kan aktiveres nest nederst i meny-linja til høyre for kartet (en liten veske/koffert). Her kan du lese inn flere ulike formater. Du har da også mulighet til lage en PDF med kartutsnitt som inkluderer den importerte ruta om du skulle ønske det. Men noen delingsfunksjon har vi ikke per i dag og filer du importerer via Mine data i web-portalen blir ikke tilgjengelig i appen (er dessverre litt navneforvirring per i dag da det var to ulike produkter som nå har blitt integrert med hverandre)

     Som pro bruker kan du også laste opp sporlogger direkte ifra appen. Disse kan så åpnes i tabellform via TEMAKART knappen og bruk av =+ menyen. På Android har du i dag også mulighet til å lese inn gpx filer og skrive til gpx-filer ifra listevisningen (kalles i appen Mine data).

     Vi håper å få på plass delingsmuligheter for egne data (interessepunkter, ruter og sporlogger) i løpet av 2019. Men jeg tør ikke å love det.

     Mvh
     Håvard

     Svar
     • Avatar

      Så forstår jeg det riktig. At når jeg nå lastet inn GPX fil, her. http://norgeskart.avinet.no/

      Så kommer mine data fra appen frem. Men jeg får ikke til å få frem data fra weben i appen. Har iphone telefon.

      Men det er ikke noe jeg gjør feil, men at det funksjonen ikke finnes?

     • Avatar

      Hei

      Ja, per i dag kan du ikke importere data i kartportalen og få disse tilgjengelig i appen. Men det kommer nok i fremtiden.

      På iOS, så kan du importere ruter og sporlogger i Mine data listene og så laste dem opp til kartportalen. Her kommer det også etterhvert mulighet for å importere interessepunkter fra GPX.

      Mvh
      Håvard

     • Avatar

      Hmmm! Det var hele poenget for meg – hvordan angrer man kjøp av abonnement.

      Står som en av standardfunksjonen på hjemmesiden deres:
      Import/eksport av GPX og KML.

      Da forventet jeg at man kunne importere en GPX-fil i appen.

     • Avatar

      Hei Elisabeth

      Du kan nå gjøre følgende i appene (nå også for iOS) for å lese inn gpx

      1. Gå til Mine data listene
      2. Gå inn på listen over interessepunkter, sporlogger eller ruter
      3. Velg Les fra fil fra menyen på toppen av lista.

      For Android får du så opp en filvelger som lar deg velge en fil som ligger lokalt på telefonen. På iOS får du opp muligheten for å velge fil fra iCloud Drive.

      På iOS har vi nylig også lagt inn at appen vil åpnes med en dialog som lar deg lese inn innholdet om du klikker på en GPX fil i Filer appen til Apple. Vi har her også lagt inn standard delingsfunksjon som lar deg enkelt dele f.eks. sporlogger via e-post e.l. På Android må du først lagre til fil og så selv dele denne.

      Når det gjelder selve kartportalen norgeskart.avinet.no så har ikke denne en import funksjon som er koblet til Mine data i appen per i dag. Men det kommer etterhvert. Du kan åpne tabell med data fra appen ved å gå inn på Temelagsvelger (ikon i bunn av kolonne på høyre side av kart).

 13. Avatar

  Hei!

  Jeg har skiftet telefon og har et abonnement på/viaTellturappen som jeg betalte for da denne tjenesten ble tilgjengelig.
  Blir abonnementet videreført?
  Hvordan går jeg evt fram?
  Eller må jeg kjøpe nytt abonnement?

  Jeg finner ikke ut av dette via sidene her…

  Mvh
  Hilde Frydvang, Karmøy

  Svar
  • Avatar

   Hei

   Dersom du har skiftet ut en iPhone med en ny iPhone eller en Android telefon med en ny Android telefon, så blir abonnenter videreført ja.

   På Android skal dette gå av seg selv så sant du fortsatt benytter samme Google konto (og ikke har skiftet e-post).

   På iOS må du nok inn på innstillinger fra venstre sidepanel og velge «Gjenopprett kjøp/abonnement». Vi håper å få gjenopprettingen til å gå automatisk i fremtiden.

   Mvh
   Håvard

   Svar
 14. Avatar

  Hvor har det blitt av menyalget for å tegne ny rute?

  Svar
  • Avatar

   Hei

   Beklager sent svar.

   Du kan tegne ny rute ved å klikke på den grønne + knappen nede i høyre hjørne. Men du må ha et pro-abonnement for å legge inn ruter på Android. Om du ikke er abonnent, så er ikke valget tilgjengelig. Mulig det blir fritt tilgjengelig på nyåret når vi vil ta en gjennomgang av hva som inngår i abonnementene og ikke. Vi vil gjøre dette for å få det likest mulig på Android og iOS.

   Mvh
   Håvard

   Svar
 15. Avatar

  Hei, får ikke lastet inn POI på min iPhone, har to filer jeg ville ha lagt inn i appen, men finner ingen steder hvor jeg kan laste opp. Er dette umulig? Har pro

  Svar
  • Avatar

   Hei

   Beklager veldig sent svar. Litt pga ferie og manglende notifikasjon på nye innlegg.

   Vi har ikke rukket å få over alt av funksjonalitet fra Android appen vår enda. Men det kommer utover året. Det vil nok etterhvert også bli mulig å laste inn punkter i kartportalen norgeskart.avinet.no.

   Dersom du har en Android enhet, så kan du nå lese inn GPX filer ifra Mine data listene for så å laste dem opp til server med pil-opp-pil-ned menyen i kartet. Deretter kan du laste dem ned igjen til iPhonen.

   Mvh
   Håvard

   Svar
 16. Avatar

  Hei.
  En fin funksjonalitet for sporloggen ville vært om man kunne delt den opp i etapper slik at man kan få ut statistikk for hver enkelt etappe og sammenlagt for hele loggen. Pr. i dag må jeg lage en ny sporlogg for hver etappe for deretter å legge sammen data manuelt for å få totalt akkumulerte data.

  Svar
  • Avatar

   Hei

   Takk for godt innspill, det er notert. Men er nok redd at dette vil ligge langt frem i tid om vi kommer til å utvikle det. Vi er litt tynt bemannet og har veldig mye å gjøre fremover. Både med Norgeskart appene og andre prosjekter.

   Mvh
   Håvard

   Svar
 17. Avatar

  Hvordan printer jeg ut sporlogg?

  Svar
  • Avatar

   Hei

   Du må nesten zoome ut og ta en skjermdump av det du ser på skjermen og printe ut. Eventuelt så kan du eksportere sporloggen til en GPX-fil ifra Mine data listene ui appen og åpne denne i et program/web-side som støtter å ta inn gpx-filer for deretter å printe derfra. Du må nesten google litt i forhold til det siste.

   Vår pro brukere kan også laste opp sine sporlogger til portalen norgeskart.avinet.no. Men her har vi per i dag ikke mulighet til å slå av synlighet på alle de andre sporloggene du måtte ha lastet opp. Så det kan bli litt mye i kartet.

   Mvh
   Håvard

   Svar
 18. Avatar

  For alle vi som venter på en versjon for iphone: Når kommer den?

  Svar
  • Avatar

   Hei.

   En første versjon av «Norgeskart friluftsliv» ble lansert i AppStore i dag 12.juli 2018.

   Gi oss gjerne tilbakemeldinger. Det vil fortsatt skje litt utvikling før alt er på plass. Men vi tror dette re en god start

   Mvh
   Håvard

   Svar
   • Avatar

    Noe nytt om IOS versjon?

    Svar
    • Avatar

     Hei.

     En første versjon av «Norgeskart friluftsliv» ble lansert i AppStore i dag 12.juli 2018.

     Gi oss gjerne tilbakemeldinger. Det vil fortsatt skje litt utvikling før alt er på plass. Men vi tror dette re en god start

     Mvh
     Håvard

     Svar
     • Avatar

      Hei.

      Vi bruker Norgeskart på Apple produkter, og der ser vi at Lat/Long koordinatene er grader/desimalgrad. Hvordan kan dette endres til grader/minutter/desimalminutt?

      Mvh
      Thor Olav

     • Avatar

      Hei

      Beklager sent svar. Du kan dra inn venstre sidepanel og gå inn på innstillinger derfra. Her kan du endre format om du går inn på «Tekst og enheter»

      Mvh
      Håvard

 19. Avatar

  Går det an å gjenopprette en sporlogg som er blitt feilaktig Slettet? Før den er blitt lastet opp til server?

  Svar
  • Avatar

   Hei

   Det går dessverre ikke an å gjenopprette en slettet sporlogg. Den må enten ha vært lagret til fil eller eksportert til server.

   Mvh
   Håvard

   Svar
 20. Avatar

  Hvor finner jeg en Bruksanvisning., spesielt høyde data.
  Mvh Terje R

  Svar
  • Avatar

   Hei, Terje. Bruksanvisningen finner du her på wikien; spesifikt http://norgeskart.wiki/nb/kategori/brukerveiledning/ men også ved å lese gjennom spørsmål og svar i kommentarfeltene. Dersom du har et konkret spørsmål må du gjerne skrive det som egen kommentar.

   Svar
 21. Avatar

  Hva er prisen for oppgraderingen? Det står ikke nevnt noen plasser!

  Svar
  • Avatar

   Hei, pro-utgaven koster 40 kroner (eks mva) i året. I tillegg finnes særabonnementet «Dynamiske punkter» som f.eks. kan benyttes mot Telespor for sporing av sauer, det koster 50 kr/år. Priser på oppgraderinger kommer opp når man klikker for kjøp, men før kjøpet gjennomføres.

   Svar
 22. Avatar

  Gps-markøren viser ikke rett sted? På tur i dag ble jeg først «lokalisert» ca. 1.5 mil unna. Senere sto den seg fast på et punkt og fikk ikke med seg at jeg beveget meg videre. Prøvde opptak men det ble jo bare tull. Hadde ingen problemer med dette i den gamle versjonen.

  Svar
 23. Avatar

  Hvordan importerer jeg en GPX-fil jeg har mottatt som fil?

  Carl S Bj

  Svar

Legg til kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *